Letarolhatja a fagy az országot hétvégén: térképen mutatjuk, hol lehet a leghidegebb

agrarszektor.hu2021. október 8. 12:15

Északkelet felől szárazabb, hidegebb levegő érkezik az országba hétvégén, így szombat és vasárnap reggel már két méteres magasságban is fagyhat. Ráadásul napközben sem lesz melegünk, mindössze 10-15 fok körül alakulnak majd a maximumok.

A csapadékot okozó légörvény nyugat, délnyugat felé távolodik, pénteken már csak a Dunántúl déli részén fordulhat elő eső, északkeleten napos időre készülhetünk - írja az Időkép. Estétől egyre többfelé kiderül az ég, így szombat reggelre a sok helyen 5 fok alá csökken a hőmérséklet, elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben már két méteres magasságban is lehet -1, -2 fok. Hasonlóan hidegnek ígérkezik a vasárnap hajnal. Talajmenti fagyra többfelé készülhetünk, de főként az Északi- és Dunántúli-középhegység, valamint a Zalai-dombság völgyeiben két méteren is többfelé gyengén fagyhat.

Forrás: Időkép

A nappali órákban sem lesz melegünk. Szombaton 15 fok körül, vasárnap 10 és 15 fok között alakulnak a maximumok, ráadásul hőérzetünket a fel-feltámadó északkeleti szél is kellemetlenül befolyásolhatja.

Címlapkép forrása: MTI/Varga György

Címkék:
csapadék, eső, nap, fagy, időjárás, hideg, vasárnap, reggel, hajnal, szombat, hétvége, nappal, völgy,