Eső és hatalmas szél tarolja le az országot: mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

agrarszektor.hu2022. július 8. 11:00

Erős, viharos szelet hozhat a Dunántúlra a pénteki nap. Keletebbre viszont záporok, zivatarok érkezhetnek.

Határozottan megváltozott az időjárás: szeles napok fogják felváltani a hőségnapokat. A következő napokban északi, északnyugati áramlással áramlik majd be a hűvösebb levegő a Kárpát-medencébe - olvasható az Időkép.hu oldalán. Pénteken a Dunántúlon megerősödik, többfelé viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. A Kisalföldön, a Balaton környékén és a Dunántúl magasabban fekvő területein akár 70 km/h-t meghaladó széllökésekre is lehet számítani.

Kép forrása: Időkép.hu

A Dunától keletre még mérsékeltebb lesz a légmozgás, de hétvégén már országszerte élénk, erős északnyugati szélre készülhetünk. Viharos széllökések ekkor már csak leginkább a hegyekben fordulhatnak elő.

Pénteken a szeles idő mellett elszórt záporokra, helyenként zivatarokra is készülhetünk a Dunától keletre fekvő tájakon. De ezek csak kisebb területekre hozhatnak érdemi csapadékutánpótlást. A maximum-hőmérsékletek 22 és 28 fok között alakulnak, a Nyugat-Dunántúlon mérhetjük a legalacsonyabb értékeket.

Címkék:
csapadék, eső, időjárás, előrejelzés, kárpát-medence, zivatar, szél, zápor, hidegfront, széllökés, időkép, viharos-szél,