Durva viharok tarolják le az országot: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb eső

agrarszektor.hu2022. július 23. 19:21

Komoly felfrissülést hoz az országba az érkező hidegfront, nyugaton már többfelé 15 fokot zuhant a hőmérséklet a zivatarok mögött szombat estére. Az OMSZ több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az érkező zivatarok miatt, amelyek felhőszakadással, jéggel és szélviharokkal járhatnak.

Megérkezett a várva várt hidegfront, a Dunántúl északi felén, a főváros térségében és az északi tájakon sorra alakulnak a zivatarok - írja az Időkép. Nyugaton nagyon zuhant a hőmérséklet, véget vetett a forróságnak a front, Szombathelyen 36-ról 21 fokra hűlt le a levegő a zivatarok mögött. Így vonulnak a zivatarok a fronttal: 

A fronthoz tartozó zivatarokat felhőszakadás, villámlás, helyeneként aprószemű jég és viharos lökések kísérik, mögötte pedig már jócskán lehűlt a levegő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombatra zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Somogy, Bács-Kiskun, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Címkék:
csapadék, eső, jég, időjárás, jégeső, viharkár, zivatar, szél, figyelmeztetés, zápor, vihar, országos-meteorológiai-szolgálat, felhőszakadás, szélvihar, jégeső magyarországon,