Brutális, ami a gabonával történt Ukrajnában: több ezer tonna termény semmisült meg

MTI2022. szeptember 5. 08:33

Az orosz erők vasárnap csapást mértek egy gabonatárolóra Dél-Ukrajna egyik településén. A támadásban több ezer tonna gabona semmisült meg - közölte Olekszij Vaszkov, Ocsakiv polgármester-helyettese.

Megsemmisült egy gabonatároló a dél-ukrajnai Mikolajiv megyében található Ocsakivban, amikor az orosz erők csapást mértek rá. A város polgármester-helyettese elmondta, hogy több ezer tonna gabona semmisült meg, a romok eltakarítása még tart. Hozzátette, hogy az orosz támadásban több tucat lakóház is megrongálódott, de sérültekről nem kaptak jelentést.

Az ukrán főügyészség arról adott hírt, hogy vasárnapra virradóan Harkivban egy orosz rakéta becsapódott a város Kijevszkij kerületében található étteremkomplexum területén. A robbanás után tűz ütött ki, amely szinte a komplexum teljes területét lángba borította. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint két főépület és egy nyári pavilon gyulladt ki, összesen 2200 négyzetméterre terjedt ki a tűz. A szakemberek megállították a lángok továbbterjedését a szomszédos épületekre és az erdőre.

Címkék:
gabona, ukrajna, gabonatermés, megsemmisítés, támadás, gabonatároló, orosz-ukrán-háború,