Olyan meleg jön, amilyen rég volt Magyarországon: mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu2023. március 9. 08:33

Meleg, tavaszias időben lesz részünk csütörtökön és pénteken, de záporok, sőt zivatarok is jöhetnek. Szombatra virradóan aztán egy hidegfront érkezik viharossá fokozódó északnyugati széllel, átmeneti, de jelentős lehűléssel, így a hétvégén bár már több lesz a napsütés, a csúcshőmérséklet az ország nagy részén 10 fok alatt marad.

Csütörtökön és pénteken is enyhe tavaszias időre van kilátás, az ország nagy részén 15 fok fölé melegszik délutánonként a levegő, helyenként akár 20 fok is lehet - írja az Időkép. Az Atlanti-óceán felől érkező ciklonok frontjainak köszönhetően viszont nagy lesz a változékonyság, és a szél is gyakran megerősödik, csütörtökön több helyen akár viharos széllökések is lehetnek.

A gyakran változó felhőzetből csütörtökön és pénteken is több helyen és több alkalommal kell számítani csapadékra: az eső mellett záporok is nagyobb számban kialakulhatnak, sőt zivatarokra is van esély.
Csütörtökön leginkább a Dunántúlon és délen, pénteken máshol az országban is megdörrenhet az ég. Egy-egy intenzívebb zivatart akár apró szemű jég, heves csapadéktevékenység is kísérhet, környezetükben viharossá fokozódhat a szél.

Címkék:
csapadék, eső, időjárás, előrejelzés, zivatar, szél, zápor, meleg, tavasz, felhőzet, péntek, csütörtök, mennydörgés,