Olyan csavar jön az időjárásban, amire kevesen számítanak: mutatjuk, mi várható

agrarszektor.hu2023. március 29. 18:34

A hét második felében visszatér a tavasz hazánkba. Csütörtökön még csak nyugaton és délnyugaton lesz melegebb az idő, pénteken viszont sokfelé a 20 Celsius-fokot is megközelítheti a hőmérséklet. Komolyabb napsütés ugyanakkor még nem várható, de mind csütörtökön, mind pénteken előfordulhatnak esők, záporok.

Csütörtök hajnalban a kevésbé felhős keleti, északkeleti tájakon még hozhat fagyokat az időjárás, de a maihoz hasonló hidegre már nem kell számítani. A fagyzugokban azért még -3, -4 fokig lehűlhet a levegő - írta meg az Időkép.hu. Az ország nagy részén azonban már nem fog fagyni, ugyanis nyugat, délnyugat felől enyhébb légtömegek érkeznek. Emiatt a nappali felmelegedés is erősödik: az ország északkeleti harmadán 10-14, máshol már 15-20 fok várható a délutáni órákban, a legmelegebb nyugaton, délnyugaton lesz.

Pénteken az enyhe hajnalt követően már mindenhol 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, a legmelegebb tájakon 20-21 fok is lehet, ám korai még zavartalan napsütésben reménykedni. Csütörtökön csak rövid időszakokra süthet ki a nap, délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Nyugaton, délnyugaton néhol zivatar sem kizárt. Éjjel ez a csapadékzóna kelet felé vonul, pénteken a nap első felében lehetnek hosszabb napos időszakok, majd délután nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. A déli-délnyugati szelet mindkét napon többfelé élénk, főként a Dunántúlon erős lökések kísérhetik.

Címkék:
csapadék, eső, fagy, időjárás, előrejelzés, felmelegedés, szél, zápor, napsütés, lehűlés, széllökés,