Agrárvállalkozó lett a legendás magyar influenszer: ebből szedné meg magát

agrarszektor.hu2023. március 31. 13:32

A tavasz - sok egyéb mellett - a medvehagyma szezonja is, és ha az idő engedi, rengeteg magyar keresi fel az ország erdeit, hogy gyűjtsön ebből a csodálatos fűszernövényből. Az élelmesebbek azonban inkább megspórolják a keresés-kutatás részét a dolognak, és a saját földjükön termesztik az évszak egyik slágernövényét. Immáron közéjük tartozik a legendás magyar influenszer, Magyarósi Csaba is, akit a medvehagyma tett agrárvállalkozóvá!

Az utóbbi években, évtizedekben elképesztően népszerű lett a medvehagyma a magyarok körében. Annyira, hogy tavaszonként természetes élőhelyeiről - a hegyek középső és magasabb régióiból, lombos erdőkből, főként a bükkösökből - már nem csak természetjáró ínyencek gyűjtik, hanem egyre többen nagyban is szedik ezt a jellegzetes fokhagymaillatú, vér- és vesetisztítóként is ismert gyógynövényt. A medvehagyma természetbeli gyűjtésére azonban szigorú szabályok vonatkoznak, amint arról az Agrárszektor is beszámolt.

Mások a kényelmesebb utat választják, és inkább maguk termesztik a medvehagymát a kertjük árnyékosabb szegleteiben. Eme népes csoport tagja lett most Magyarósi Csaba, aki már második éve foglalkozik ezzel a növénnyel. Mint mondta, a növényeket tavaly a gyerekeivel közösen ültették a nyaralójuk kertjében.

A legendás influenszer ugyanakkor azt is bevallotta, hogy az idei volt az első igazi betakarítása, az előző évben ugyanis technikai problémákból kifolyólag nem tudta maradéktalanul kiélvezni munkája eredményét.

Tavaly már volt egy akaratlan szüretem, amikor is fűnyíróval végigmentem ezen a sávon. Mert a gyerekekkel elkövettük azt a hibát, hogy nemcsak medvehagymát ültettünk, hanem fűmagokat is kiszórtunk

- mesélte Magyarósi Csaba.

Az influenszer a szüret után azért elismerte, hogy az idei termés még nem fogja fedezni a családja szükségleteit, ezért kénytelen lesz a boltban is vásárolni a fűszernövényből. De azért bízik benne, hogy jövőre már bőségesebb lesz a szüret.

Címkék:
vállalkozó, medvehagyma, fűszernövény, gyógynövény, fűszernövények, agrárvállalkozás, gyógynövénytermesztés,