Hatalmas eső jöhet csütörtökön: térképen mutatjuk, hova csaphat le a vihar

agrarszektor.hu2023. június 8. 09:02

Az egész országra elsőfokú figyelemztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) csütörtökre zivatar veszélye miatt. Mint írják, zivatarok esetén elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat! Felhőszakadás veszélye miatt Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye és Zala megye kivételével az egész országra kiadták a figyelmeztetést, ráadásul Pest megyében, Nógrád megyében és Heves megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ csütörtökre zivatar veszélye miatt az egész országra - írja a met.hu. A veszélyjelzés szerint csütörtökön zivatar alakulhat ki bárhol az országban, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Felhőszakadás veszélye miatt Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye és Zala megye kivételével az egész országra kiadták a figyelmeztetést, ráadásul Pest megyében, Nógrád megyében és Heves megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Mint írják, ezeken a terüleken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Címkék:
csapadék, eső, időjárás, omsz, zivatar, figyelmeztetés, zápor, vihar, országos-meteorológiai-szolgálat, felhőszakadás, elsőfokú, villám, villámlás,