Viharokkal csap le a hidegörvény az országra: mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu2023. augusztus 15. 12:14

Hidegcsepp rondít bele időjárásunkba. A nyugodt, nyárias napokat kisebb záporok, zivatarok zavarhatják meg keddtől, azaz mától.

Egy gyenge hidegcsepp rondít bele a nyugodt, nyárias augusztusi időjárásba, melynek hatására a következő napokban többfelé számíthatunk majd záporok, zivatarok kialakulására. A Kárpát-medence időjárását ugyanis egyelőre anticiklon határozza meg, de ennek peremén, délkelet felől hidegörvény araszol fölénk - a magasabb légrétegekben hűvösebb légtömegek érkeznek - írja az Időkép. Nagyon heves, kiterjedt zivataroktól ugyan nem kell tartanunk, de nem lesz zavartalan a napsütés, kedden délkelet felől már egyre több fátyol- és gomolyfelhő jelenik meg az égen, melyekből bizony záporok, zivatarok is kipattanhatnak majd.

A tavak hőmérséklete egyébként egyre kellemesebb, a Balaton vízhőmérőink szerint Siófoknál 22, Balatonlellénél 24, Gyenesdiásnál 25 fokos. A Tisza-tó 22 fokos, míg a Velencei-tó már 25 fok körüli, úgyhogy bátran fürödhetünk, a víz a tavainkban kellemes, még frissítő, de nem hideg.

Címkék:
csapadék, eső, időjárás, hőmérséklet, zivatar, zápor, vihar, záporeső, zivatarveszély, hidegörvény, zápor-zivatar, hidegcsepp,