Brutális hideg jön vasárnap: kemény fagy csap le Magyarországra

agrarszektor.hu2023. november 18. 19:26

A szezon eddigi leghidegebb reggelére ébredhetünk majd vasárnap, -6, -7 fok is lehet. Változatos, hullámvasúthoz hasonlító lesz időjárásunk. Vasárnap és hétfőn már intenzív melegedés fog zajlani a magasban, szóval a frontérzékenyekre ezúttal sem várnak könnyű napok.

Szombat éjjel már csendesedik a szél, s ennek, valamint a fölénk áramló hidegnek köszönhetően vasárnap a szezon eddigi leghidegebb reggelére ébredhetünk; szinte az egész országban fagyni fog. Átlagosan 1 és -5 fok között alakunak majd a minimumok, de a szélvédett helyeken - elsősorban északkeleten - akár -6, -7 fokig is hűlhet a levegő - írja az Időkép.

Erzsébet napján aztán északnyugat felől megnövekvő felhőzetre számíthatunk, a nyugalom ismét csak átmeneti lesz, az átvonuló csapadék északon-északkeleten, valamint a hegyekben ismét havas eső, hó, hózápor formájában hullhat majd. A Mátra, a Bükk, a Zemplén újra fehér ruhába öltözhet - de az idő közelsége ellenére is még meglehetősen bizonytalan a helyzet, így a csapadék eloszlásáról és halmazállapotáról csak később lehet konkrétabb információkat adni.

Címkék:
csapadék, fagy, időjárás, , hideg, havazás, szél, lehűlés, felhőzet, havas-eső, vasárnap, hózápor, minimum,