33 ország képviselője gyűlik össze Budapesten: ezen a tanácskozáson sok múlik

agrarszektor.hu
Mivel a mezőgazdaság és a környezet védelme gazdasági és élelmezésbiztonsági szempontból fontosak, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) Budapestre hívta a térség országainak képviselőit, hogy megvitassák a növényegészségügy aktuális kérdéseit. Az Európai Mezőgazdasági Bizottság 41. ülésére 33 ország képviselője érkezik hazánkba október 1-2 között.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A kétnapos tanácskozáson szóba kerülnek majd a Növényegészségügy Nemzetközi Éve 2020, illetve a klímaváltozás, a nemzetközi kereskedelem (beleértve az online kereskedelmet) és az emberek mobilitása mint a kártevők terjedésének legfőbb kiváltó okai. A Bizottság várhatóan Európa és Közép-Ázsia országaira, továbbá a FAO-ra vonatkozó ajánlásokat fogad el a növények egészségének, a kártevők és kórokozók megfékezésének és a megfelelő felkészültség érdekében. Mindezek a megelőzést és a jobb alkalmazkodást szolgálják, illetve az ellenállóbb növénytermesztési rendszereket, melyekhez a legfrissebb kutatási eredményeket is figyelembe veszik.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

"A jelenlegi mezőgazdasági módszereket felül kell vizsgálnunk" - mondta Piotr Wlodarczyk, az Európai Mezőgazdasági Bizottság titkára. "A klímabarát rovarkártevőkezelés képezheti a fenntartható növénytermesztés és -védelem alapját, ami az emberek és állatok egészségét is veszélyeztetető antimikrobiális rezisztencia jelentette fenyegetést is csökkentheti a növényekben." A kereskedelem és emberi mobilitás intenzívebbé válása miatt megnőtt a veszélye a növényi kártevők megjelenésének és terjedésének. Ezért a FAO a jelenlegi kárfelmérési és nyomonkövetési módszerek aktualizálását javasolja, utóbbi kapcsán például a globális kereskedelmi hálózatok rendszerének elemzését.

A házigazda Magyarország képviseletében Farkas Sándor parlamenti államtitkár elmondta, hogy az ország mindig támogatta az Európai Unióban megjelent károsítók jelentette növényegészségügyi kockázatok csökkentését. A haszonnövényekhez kapcsolódó témákon kívül a találkozó foglalkozik a nemek közötti egyenlőség és a vidéki nők jövedelem-diverzifikálását javítani hivatott törekvések alakulásával a térségben.

Címlapfotó: Amerikai szőlőkabóca (Scaphoideus titanus), izeltlabuak.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?