2022. május 22. vasárnap Júlia, Rita

Hírek - Növény

350 milliárd maradt 2014-ig zöld fejlesztésekre

2014-ig 350 milliárd forint áll rendelkezésre, amit zöld fejlesztésekre, így környezetvédelmi, természetvédelmi beruházásokra illetve vízügyi fejlesztésekre fordíthat a kormány – fejtette ki Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára pénteken Hajdúböszörményben, egy új kerékpárút átadásakor.
 
 

Illés elmondása szerint a tervezett zöld fejlesztések közül a legnagyobb projekt a 120 milliárd forintos arzénmentesítési program, amely 60-80 települést érint főleg a déli, dél-keleti országrészben. Hozzátette továbbá, hogy eddig 50 milliárd forintot használtak fel hasonlócélokra a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban. 

Kifejtette, hogy az állami erdészetekhez hasonlóan a vízügy területén is munkamegosztás várható, méghozzá a Belügyminisztérium és a VM között.
A Duna védműveinek megépítése illetve felújítása 50 milliárd forintba, a ráckevei-soroksári Dunaág kotrása, a zsilipiek felújítása 180-20 milliárdba, a beregi víztározó megépítése pedig 25-30 milliárdba fog kerülni.

A közmunkaprogramok hatékonyabbá tétele érdekében a területi vízügyi szervek irányítása átkerül a Belügyminisztériumhoz, míg a jogalkotási eljárások, a szakmai koordináció, a vízgazdálkodás, a vízminőség-védelem, a hatósági feladatok, a vízkeret-irányítás pedig maradnak az általa felügyelt államtitkárság hatáskörében.

Illés Zoltán a majd 300 millió forintos hajdúböszörményi kerékpárút-fejlesztés kapcsán az út átadásakor elmondta, hogy jelenleg Magyarországon a lakosság 49 százaléka, Budapesten pedig 23 százaléka használ kerékpárt - írja a gazdasag.ma.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!