5 nap múlva lejár a határidő, súlyos szankciók a későknek

agrarszektor.hu
Az agrár-környezetgazdálkodási programban résztvevőknek idén is november 30-ig kell benyújtaniuk a Gazdálkodási Napló és az előző gazdálkodási év tápanyag-gazdálkodásra vonatkozó adatait. A késedelem, illetve a pontatlanság súlyos szankciókat vonhat maga után.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az agrár-környezetgazdálkodási programban (AKG) résztvevő gazdálkodóknak az idén is elektronikusan kell beküldeniük a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (NÉBIH) a Gazdálkodási napló (webGN) és a Tápanyag-gazdálkodási terv egyes adatait. Az adatszolgáltatás határideje november 30. A kötelezettség elmulasztása esetén 30 %-kal csökkentik az előző gazdálkodási évre jutó támogatási összeget, azoknál a célprogramoknál pedig, ahol tápanyag-gazdálkodási terv készítése és alkalmazása is előírás (szántó, ültetvény), további 30 %-kal mérséklik a támogatást. Azt a termelőt, aki nem vezeti a gazdálkodási naplót, kizárhatják az adott gazdasági évre járó támogatásból.

Fontos odafigyelni arra, hogy a webGN beküldéséhez a www.nebih.gov.hu oldalon elérhető legfrissebb (2.3/2.0) verziójú nyomtatványt kell alkalmazni, ellenkező esetben meghiúsulhat az adatszolgáltatás. A beküldést követően két üzenetnek kell érkeznie a gazdálkodó ügyfélkapus tárhelyére vagy e-mail címére. Az elsőt a magyarorszag.hu (Ügyfélkapu) küldi, amely igazolja, hogy a feladott nyomtatványt továbbították a NÉBIH-nek. Ezt követően a NÉBIH rendszere fog egy visszaigazolást küldeni. Ebben az alábbi szöveg lesz olvasható: "A(z) 1000000000 regisztrációs számú ügyfél ÁNYK gazdálkodási napló/nitrát adatlap nyomtatványának beküldése sikeres volt. Egyedi azonosító: 8a8082a8320179ca0132058276e701c7". Az utolsó számsor azonosítja a beékezett naplót, adatlapot. Amennyiben a beküldő a második visszaigazolást 24 órán belül nem kapja meg, azt jelezze az akg@nebih.gov.hu e-mail címre. Ugyanezen az e-mail címen lehet segítséget kérni, ha a regisztrációs számot tartalmazó visszaigazolásban a név és regisztrációs szám eltérését jelezték.

Az adatszolgáltatások elkészítésében és elküldésében a kamarai tanácsadók térítésmentesen segítenek. Elérhetőségeik az umvp.agrarkamara.hu oldalon találhatók meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03