800 millió forint állatok elektronikus jelölésére

agrarszektor.hu
Összesen 800 millió forint támogatást nyújt a Vidékfejlesztési Minisztérium kecskék és juhok elektronikus megjelölésére.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Vidékfejlesztési Minisztérium augusztus 6-tól hatályos rendeletben mondja ki, hogy az állategészségügyre és élelmiszerbiztonságra való fokozott igény miatt támogatást nyújt a különféle állatok elektronikus jelöléséhez. Ennek eredményeképp az állatszállítmányok egyre nagyobb számban lesznek azonosíthatók.

Az elektronikus jelölésre való igényeket szeptember 15. és november 30 között lehet benyújtani, és juhokra illetve kecskékre vonatkozik.

A támogatás keretösszege 800 millió forint, gazdaságonként évente legfeljebb 2,8 millió forintot lehet igényelni, az állatlétszámtól függetlenül. A minisztérium az Új Magyarországi Vidékfejlesztési Program forrásaiból a hagyományos és a 2010-ben bevezetett, elektronikus egyedi azonosító eszközök költsége közötti árkülönbséget téríti meg.

A támogatást azok az őstermelők, családi gazdák, egyéni- vagy társas vállalkozók vehetik igénybe, akik juh- vagy kecsketartással foglalkoznak, és regisztrált tagjai a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak - írja a kormany.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13