2020. július 3. péntek Kornél, Soma

Hírek - Növény

800 millió forint állatok elektronikus jelölésére

Összesen 800 millió forint támogatást nyújt a Vidékfejlesztési Minisztérium kecskék és juhok elektronikus megjelölésére.
 
 

A Vidékfejlesztési Minisztérium augusztus 6-tól hatályos rendeletben mondja ki, hogy az állategészségügyre és élelmiszerbiztonságra való fokozott igény miatt támogatást nyújt a különféle állatok elektronikus jelöléséhez. Ennek eredményeképp az állatszállítmányok egyre nagyobb számban lesznek azonosíthatók.

Az elektronikus jelölésre való igényeket szeptember 15. és november 30 között lehet benyújtani, és juhokra illetve kecskékre vonatkozik.

A támogatás keretösszege 800 millió forint, gazdaságonként évente legfeljebb 2,8 millió forintot lehet igényelni, az állatlétszámtól függetlenül. A minisztérium az Új Magyarországi Vidékfejlesztési Program forrásaiból a hagyományos és a 2010-ben bevezetett, elektronikus egyedi azonosító eszközök költsége közötti árkülönbséget téríti meg.

A támogatást azok az őstermelők, családi gazdák, egyéni- vagy társas vállalkozók vehetik igénybe, akik juh- vagy kecsketartással foglalkoznak, és regisztrált tagjai a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak - írja a kormany.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu