2022. június 28. kedd Levente, Irén

Növény (296. oldal)

Olvassa el friss híreinket a Növénytermesztés témakörében! Kíváncsi milyen jelentősebb időjárási események befolyásolják idén a termelést? Tudni akarja mik a hazai- és nemzetközi gyümölcs-és zöldségtrendek? Tőlünk megtudhatja!

A Cargill, az amerikai mezőgazdasági és agrár cégóriás hétfőn jelentette be, hogy a Provimi nevezetű holland, állateleséget gyártó cég felvásárlását tervezi a magántulajdonú Permira cégtől, 2,1 milliárd dollárért.
Sorsdöntő lehet az elkövetkező időszak a hazai élelmiszeripari cégek számára, hiszen már mostanra is sok a túlélésért küzd- írja a Coface Hungary szakértői csoport.
Új kármentő alap felállítását tervezi az Európai Bizottság, amelynek értelmében 2014-től állnának rendelkezésre a pénzek.
A GMO-ügyben érintett gazdák szeptember végéig jelentkezhetnek kártérítésért, és összesen több mint 100 millió forintból gazdálkodhatnak.
2011. júniusa óta az élelmiszerárak 1,2%–kal csökkentek, legfőképpen az idényáras élelmiszerek 11,4 %-os árcsökkenésének köszönhetően, mint például a burgonya, a gyümölcs és a friss zöldség.
2011.auguszts 1-jétől hatályba lépett az a VM-rendeletmódosítás, amely az őshonos és veszélyeztetett állatokat tenyésztő gazdákat támogatja.
2011. augusztus 19-éig nyújthatnak be támogatási kérelmet azok a mikro-, kis-, illetve középvállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők (ideértve az őstermelőket is), akiknek ültetvényékben legalább 70%-os kár keletkezett a 2011....
Hatalmas mennyiségű ismeretlen eredetű baromfiúst foglalt le a hatóság Budapesten.
Összesen 800 millió forint támogatást nyújt a Vidékfejlesztési Minisztérium kecskék és juhok elektronikus megjelölésére.
Hatályba léptek az egyszerűsített foglalkozásról szóló törvény (Eftv) módosításai, melynek köszönhetően szélesebb körben alkalmazható a mezőgazdasági idénymunka.
Szerdán döntött a génmódosított vetőmagok miatti kártérítések összegéről a kormány.
Az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kiderült: a magyar mezőgazdaság háza táján az EU27 átlagát jóval meghaladja a uniós források felhasználásában a hibás kifizetések...
A hazai termelők többsége most szembesül vele, hogy az agrártámogatási rendszerben 2012-től bekövetkező drasztikus változások miatt az állattartók döntő hányada elesik azoktól a támogatásoktól (úgynevezett top-up támogatásoktól)...
Négymilliárd forintnyi nemzeti forráshoz jutnak a baromfitenyésztők. A rendeletmódosítás értelmében a baromfi állatjóléti támogatási kérelmek negyedévente nyújthatóak be – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.
Brüsszelben zöld utat adtak a Magyarországon fagykárt szenvedett gazdák megsegítésre szánt uniós támogatás elutalására.
Amikor Barack Obama a jövő üzemanyagairól beszél, általában a "tiszta energia" kifejezést használja, emellett sokszor beszél "alternatív energiáról" is, viszont a "fenntartható", "zöld", "megújuló" szavakat nem sűrűn említi. Lehet...
Idén első alkalommal díjazták Business Superbrands kitüntetéssel Magyarország egyik vezető agrárvállalatát a Syngentát. A program célja olyan kiemelkedő márkák bemutatása, amelyek pozitív példát jelentenek a fejlődni kívánó piaci...
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 100 millió forintos támogatást nyújt az állattartókkal termeltetési szerződést kötő és termeltetési előleget biztosító kereskedelmi vállalkozások, az állati terméket feldolgozók és a termelői...
Június végén összesen több mint egy milliárd forintot utal az érintett mintegy ezer gazdálkodónak a dohány történelmi bázis alapú támogatás keretében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felhívja az agrárkár-enyhítési rendszerhez csatlakozott valamennyi mezőgazdasági vállalkozás és termelő figyelmét arra, hogy az egységes kérelem végleges területadataira alapozva hivatalos...
DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

    Portfolio Digital Transformation 2022

    Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

    Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

    Ingyenes esemény a Tisia Hotelben