2019. december 16. hétfő Etelka, Aletta

Hírek - Növény

A Bizottság jóváhagyta a kkv-k exporttámogatását

Az Európai Bizottság az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok értelmében meghosszabbította a dán, finn és német rövid lejáratú exporthitel-biztosítási támogatási programok, valamint a korlátozott exportforgalmú kkv-k számára nyújtott magyar exporthitel-biztosítási támogatási program jóváhagyását. Az intézkedéseket tizenkét hónappal, 2011. december végéig hosszabbították meg.
 
 

A Bizottság megállapította, hogy az intézkedések megfelelnek a jelenlegi pénzügyi és gazdasági válságban a finanszírozási lehetőségek elérésének támogatására irányuló állami támogatási intézkedésekre vonatkozó ideiglenes keretszabályban meghatározott feltételeknek.

Dánia, Finnország, Németország és Magyarország nemrégiben olyan, a Bizottság által is elfogadott bizonyítékot szolgáltatott, amely azt igazolja, hogy bizonyos piacok esetében a rövid lejáratú exporthitel-biztosítási fedezet a magánpiacokon még mindig nem áll rendelkezésre. A támogatási programok ideiglenes meghosszabbításának engedélyezésére az ideiglenes keretszabály alapján ugyanolyan feltételek mellett került sor, mint a 2010 végéig működő támogatási programok esetében.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu