2019. augusztus 20. kedd István

Hírek - Növény

A Bizottság jóváhagyta a kkv-k exporttámogatását

Az Európai Bizottság az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok értelmében meghosszabbította a dán, finn és német rövid lejáratú exporthitel-biztosítási támogatási programok, valamint a korlátozott exportforgalmú kkv-k számára nyújtott magyar exporthitel-biztosítási támogatási program jóváhagyását. Az intézkedéseket tizenkét hónappal, 2011. december végéig hosszabbították meg.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Bizottság megállapította, hogy az intézkedések megfelelnek a jelenlegi pénzügyi és gazdasági válságban a finanszírozási lehetőségek elérésének támogatására irányuló állami támogatási intézkedésekre vonatkozó ideiglenes keretszabályban meghatározott feltételeknek.

Dánia, Finnország, Németország és Magyarország nemrégiben olyan, a Bizottság által is elfogadott bizonyítékot szolgáltatott, amely azt igazolja, hogy bizonyos piacok esetében a rövid lejáratú exporthitel-biztosítási fedezet a magánpiacokon még mindig nem áll rendelkezésre. A támogatási programok ideiglenes meghosszabbításának engedélyezésére az ideiglenes keretszabály alapján ugyanolyan feltételek mellett került sor, mint a 2010 végéig működő támogatási programok esetében.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu