A felhőtlen nyár még várat magára: ilyen idő várható a következő napokban

agrarszektor.hu
Csütörtökön kezdetben erősen felhős lesz majd az ég, többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, este azonban már nem valószínű csapadék. Viharos széllökésekre azonban az ország több részén lehet számítani, főleg a nagyobb esőzések környezetében. Pénteken északon a felhőké, délen a napsütésé lesz a főszerep, estére azonban mindenhol csökken majd a felhőzet. A hőmérséklet mindkét napon 25 és 30 fok között alakul majd.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, a délnyugati területeken késő délutántól viszont már kevés lesz a felhő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. Zápor, zivatar többfelé kialakulhat felhőszakadással kísérve, de délnyugaton este már nem valószínű csapadék. Főként a Dunántúl délnyugati részén megerősödik majd a déli, délnyugati szél, zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Pénteken míg az ország északi, északkeleti felén már hajnaltól több lehet a felhő, valamint záporra, zivatarra is számítani kell, addig délebbre a napsütésé lesz a főszerep, és inkább csak futó záporok fordulhatnak elő. Estére a legtöbb helyen csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék. Hajnalban az északi völgyekben párássá válhat a levegő. A déli, délnyugati szél élénk, a Tiszántúlon délután erős lesz, viharos lökések csak zivatar környezetében lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13