A koronavírus sem szakítja meg a híres kőszegi termésjósló hagyományt

A koronavírus sem szakítja meg a híres kőszegi termésjósló hagyományt

MTI
Április 24-én, Szent György napján idén is berajzolják majd a szőlőhajtásokat a Szőlő Jövésének Könyvébe, de a járvány miatt csak a lehető legszűkebb körben, a kijárási korlátozás szabályit betartva ünnepelnek Kőszegen - tájékoztatta az MTI-t Győrffy Gábor kulturális és turisztikai menedzser.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Így nem szakad meg Kőszegen a 280 éves hagyomány, az ünnepséget pedig az érdeklődők április 24-én 11 órától a város honlapján élő közvetítésben követhetik majd nyomon, közölte Győrffy Gábor. A koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozásokat be kell tartani, ez azonban nem lehet ok arra, hogy - kellő gondossággal - ne tartsák meg a hagyományt.

A hagyomány szerint a helyi gazdák Szent György napján mutatták be a város elöljáróinak a szőlőhajtásokat, a hajtások fejlettségéből lehetett következtetni a várható termésre. Megfigyeléseiket 1740 óta rajzolják be a Szőlő Jövésének Könyvébe. A kőszegi hagyomány 2013-ban felvételt nyert a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére, tavaly pedig a Magyar Értéktárba került.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13