A Közös Agrárpolitika reformja új kihívások elé állítja a hazai agrárvállalkozásokat (sajtóközlemény)

agrarszektor.hu
Gödöllő, 2012. március 27. - Az Európai Unió Közös Agrárpolitika (KAP) reformja keretében 2014-től módosul a mezőgazdasági támogatások elosztásának rendszere, amely új kihívások, egyben lehetőségek elé állítja a hazai agrárcégeket.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A K&H Bank a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Agrár-Európa Kft. szakmai együttműködésével országos rendezvénysorozaton mutatja be az agrárszektor képviselői számára ezeket a várható változásokat, hogy az ágazat képviselői számára kellő idő legyen a felkészülésre. A K&H üzleti tippek konferenciasorozat gödöllői rendezvényén három nagy témakört öleltek: milyen lehetőségeket nyújt a KAP a hazai agrárvállalkozások számára, középtávon milyen piaci trendek, folyamatok várhatók a mezőgazdaságban, valamint hogyan alakulnak a finanszírozási lehetőségek az élelmiszergazdaságban.

Az Európai Unió Közös Agrárpolitika (KAP) keretében 2014-től módosul a mezőgazdasági támogatások elosztásának gyakorlata, valamint a közvetlen támogatások új rendszere kerül bevezetésre. A KAP új célkitűzései között a mezőgazdasági jövedelmek és a szektor versenyképességének javítása, a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás ösztönözése, valamint a vidéki közösségek és vidéki munkahelyek fenntartása szerepel. Ennek megvalósulásáról Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium Agrárgazdaságért felelős államtitkára tájékoztatta a gödöllői konferencia résztvevőit.

"Az elhúzódó világválság egyértelmű győztese az élelmiszerágazat. Akár a GDP növekedést, akár a nemzetgazdasági beruházásokat tekintjük, a hazai agrár- és élelmiszeripar pozitív teljesítménye jelentősen hozzájárult a csökkenő tendenciák mérsékléséhez. A szektor kilátásait a következő évekre is pozitívnak ítéljük, ezért fontosnak tartjuk, hogy a gazdák a lehető legtöbb információt és támogatást megkapják a további növekedéshez. A mezőgazdasági szektor további bővülése szempontjából kulcsfontosságú lehet, hogy az ágazatban lévő szaktudás, a pénzügyi lehetőségek, valamint a jogszabályi környezet összhangban legyen" - mondta el Tresó István, a K&H Bank Agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője a gödöllői konferencián.

A K&H Bank mindig kiemelkedően fontos szerepet tulajdonított a hazai mezőgazdasági cégek finanszírozásának, 19%-os piaci részesedésével jelenleg is az ágazat legnagyobb partnere. A saját forrású hiteltermékek mellett minden, az ágazatot segítő kedvezményes MFB hitelprogram értékesítésében részt vesz, valamint az Európai Befektetési Bank refinanszírozott forrásai is elérhetők a Bankban, ezen túlmenően pedig mezőgazdasági eszköz lízinget is kínál a gazdák számára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?