A növény- és talajvédelemről tárgyaltak a régiós országok képviselői

agrarszektor.hu
A felügyelt növényvédőszer-engedélyezés az élelmiszerlánc-biztonság alapja

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az élelmiszerlánc-biztonság egyik fontos eleme a növény- és talajvédelem, ezen belül is a növényvédőszer-engedélyezés - többek között ez is témája volt a közép- és kelet-európai országok növényvédőszer-engedélyezési hatóságai hétfőn Budapesten tartott konferenciájának - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-vel.

A szaktárca közleménye tájékoztat arról, hogy a CEUREG Fórumon a résztvevők tárgyaltak az EU növényvédőszer- engedélyezési rendszeréről, a méhpusztulások kezeléséről, a növényvédőszer-hamisításról és az illegális növényvédőszer-kereskedelemről.

A mezőgazdasági termelés biztonsága magában foglalja az élelmiszer-termelésre alkalmas környezet hosszú távú fenntartását. Ennek kiindulópontja az agrárkörnyezet védelme, különösen a termőföldjeink megőrzése és az okszerű és fenntartható, integrált növényvédelem, növényegészségügy - hangsúlyozta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára a konferencián.

A fórum jó lehetőséget biztosít a közép- és kelet-európai országokban forgalomba hozott, növényvédő szereket engedélyező hatóságok információ- és tapasztalatcseréjére. A Növényvédőszer Engedélyezési Fórum legfontosabb célkitűzése: a mezőgazdaságban használt növényvédőszerek okozta kockázat csökkentése, az illegális növényvédőszer kereskedelem és felhasználás visszaszorítása, ami szervesen illeszkedik az Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiához - olvasható a közleményben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?