A környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet Nagy István

A környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet Nagy István

agrarszektor.hu
Közös felelősségünk, hogy a Föld természeti értékekben gazdag otthonunk legyen - közölte Nagy István agrárminiszter hétfőn, a Föld Napja, a Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap alkalmából adományozott miniszteri elismerések átadásán a Pesti Vigadóban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tárcavezető szerint a három jeles nap közös ünnepe hidat emel a tudományterületek közé, ráirányítja a figyelmet az oktató-nevelő munka szerepére a környezetvédelemben, és a természeti környezet megóvásában - írja közleményében az Agrárminisztérium. Hozzátette: a rangos elismerések felhívják a figyelmet arra, hogy a tulajdonosaik hivatása és áldozatos munkája nélkül nem tudnánk szembenézni az előttünk álló globális kihívásokkal. Nagy István hangsúlyozta: a kormány kiemelten kezeli a természeti értékeink és környezetünk megóvását.

Kifejtette: a hazánkban nyilvántartott ökoturisztikai és környezeti nevelési tevékenységet végző létesítmények csaknem fele valamely nemzeti park igazgatóság fenntartásában van. Nemzeti parkjainkat és állami erdőgazdaságainkat évente mintegy 5 millióan látogatják, és több mint 50 erdei iskolát működtetünk, ahol munkatársaink minden esztendőben 100 ezernél is több gyereket fogadnak a fenntartható életmódra nevelő programjaikon.

Nagy István jelezte, hogy az Agrárminisztérium által fenntartott szakképző intézmények 2020. július 1-jétől 5 centrumban folytatják tevékenységüket, ezáltal teljes mértékben biztosított az összehangolt munka. A tárcavezető köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak, amiért országszerte már két éve újjáéledhetnek az iskola- és óvodakertek az Országos Iskolakert-fejlesztési Program keretében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?