2019. december 13. péntek Luca, Otília

Hírek - Növény

Adókedvezményt kérnek a hamburgeradó mellé a fogyasztóvédők

A fogyasztóvédők azt szeretnék, hogy a hamburgeradó párját, az egészséges élelmiszerek adókedvezményét is vezesse be a kormány.
 
 

Egyelőre nem ismeretesek „hamburgeradó” néven aposztrofált különadóra vonatkozó részletes javaslatok, így az sem, hogy milyen termékekre terjedne ki az új adó, és annak milyen anyagi vonzatai lesznek a forgalmazókra, illetve a fogyasztókra nézve.

A Közép-magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület részletes hatástanulmányt folytatását kéri a jogalkotóktól a különadó bevezetését megelőzően. Ezzel egyidejűleg olyan korlátokat kell bevezetni a szabályozás során, melyek megakadályozzák, hogy a különadó vesztesei a fogyasztók legyenek, azaz ne terhelhessék át a kereskedők a különadót a kiszolgáltatott vásárlói rétegre - írja a Gazdasági Rádió.

Szintén meggondolandó, hogy azon élelmiszer-forgalmazók, melyek egészséges élelmiszereket árulnak, adókedvezményben vagy támogatásban részesüljenek, ezzel is elősegítve, hogy ezen termékekhez olcsóbban jussanak a fogyasztók. A Közép-magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület javasolja ugyanakkor, hogy jogszabályi kötelezettsége legyen a vállalkozásoknak az egészséges táplálkozás hirdetése, ennek külföldi példái adottak és feltétlenül pozitív hatásúak.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu