2019. január 16. szerda Gusztáv

Hírek - Növény

Aggódnak a németek, rosszul virágzik a repce

Az elmúlt hetek hirtelen jött meleg, aszályos időjárása még rosszabbul érintette a németeket, mint minket. Ott ugyanis még csak most jár a virágzás elején a repce, a legérzékenyebb fázisában érte az áprilisi hőstressz.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Hervadó, potyogó virágkezdemények, gyenge kötés az eredménye az áprilisi nyárnak Németországban. A helyzetet rontotta, hogy a rovarok nagyon elemükben érezték magukat, a repcefénybogár invazív módon lepte el a táblákat. A szezon náluk is nagyon vontatottan és sok csapadékkal indult, az állományok egy része már ekkor gyengébben jött ki a télből az elvárhatónál. Az extrém áprilisi időjárás mindössze két hetet adott a növényeknek a szárbaindulástól és az első bimbók megjelenéséig. Megviselte az állományokat a nappali és éjszakai hőmérséklet közötti 20 fokos ingadozás is. Már a virágképzésben zavart tapasztaltak a gazdák, amit tömeges virágelrúgás követett a nyáriasan forró időjárásban.

Mi vár a magyar agráriumra 2018-ban és azután? Milyen kihívást jelenthet a magyar húsiparban az afrikai sertéspestis? Mennyi támogatást fizetnek ki a Vidékfejlesztési Programban? Mire számíthat a szójaágazat 2018-ban? Mit tartogat a gabona-és takarmánypiac számára az idei év? Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

A nemesítőházak szüntelenül járják a határt, hogy tanácsaikkal segítsék a gazdákataz állomány megmentésében, közben a mezőgazdasági minisztérium biztatja őket, hogy van még remény: az alsóbb elágazódási szinteken még berakódhatnak a képződő becők, ne tárcsázzák ki idő előtt a táblát.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

    Agrometeorológia

    IDŐJÁRÁSA
    Itt keressen minket
    © 2017. Agrárszektor.hu