2022. január 19. szerda Sára, Márió

Hírek - Növény

Akár 20 centi hó is eshet csütörtökön: mutatjuk, hol, mekkora havazás várható

Mediterrán ciklon érkezik térségünkbe csütörtökön, amely kezdetben ónos esőt, később azonban esőt, sok helyen pedig havat hoz magával. A legnagyobb havazás északnyugaton várható, itt akár 20-25 centiméter hó is hullhat, keleten azonban egészen péntekig marad az esőzés.
 
 

Csütörtökön hajnalban megérkezik térségünkbe a mediterrán ciklon - írja az Időkép. A magasban a lehűlés viszont később veszi kezdetét, a felszíni reggeli fagyok így ónos esőt eredményeznek. Kezdetben ónos eső eshet Veszprém, Fejér, Tolna megye nagy részén és néhol Pest, Zala és Baranya megyékben. A korai órákban északon feltámad a szél, így átmenetileg a Dunántúli- és az Északi-középhegység területén és környékén hófúvás is létrejöhet.

Forrás: Időkép

Közeleg az agrárium kihagyhatatlan csúcseseménye - Agrárszektor Konferencia december 9-10-én

Már csak néhány nap, és kezdődik az év nagy agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia. A kétnapos esemény az agrárgazdaság legaktuálisabb és legforróbb témáit vonultatja fel csaknem húsz kerekasztal-beszélgetésben és száz előadóval december 9-10-én. A rendezvényen az államigazgatási, a vállalati, a pénzügyi és a szakmai-érdekképviseleti szféra csúcsvezetőitől hangzanak el azok az információk, amelyeket a piaci szereplők felhasználhatnak jövő évi és hosszabb távú eredményes gazdálkodási döntéseikhez. Emellett a konferencia lehetőséget nyújt a kapcsolatépítésre és a networkingre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 9-10-én!

Délelőtt az ónos eső esőbe, északon hóba vált át. Nyugaton és a halmazállapot-váltás térségében lepel-3 centiméter hó hullhat. Magasabb hegycsúcsainkon 15-20 cm, az osztrák határ közelében 20-25 centi gyűlhet össze. A havazás a legészakibb tájakon péntek hajnalig is eltarthat, napközben kelet felé távozik a csapadék.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!