Alig hiszik el az USDA-jelentést a befektetők

agrarszektor.hu
A tegnapi meglepő USDA-előrejelzés után a befektetők továbbra is úgy látják, hogy még csökkenni fog az amerikai gabonatermés, a Goldman Sachs is ennek a véleményének adott hangot tegnap délután. A mai napon a búzajelentésre figyelnek a befektetők.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

784,75 centen nyitott kedden reggel a kukorica határidős jegyzése, 2 dollárcenttel magasabban, mint amennyin hétfőn este zárt. Kedden kora délelőtt eddig egészen a 787,75-ös szintekig mentek el a jegyzések.

A búza szeptemberre szóló határidős jegyzése 857 centen nyitott kedden reggel, és 857,75 centen zárt hétfőn este. Kedden délelőtt a legmagasabb jegyzések 863,75 dollárcentig mentek el. A tegnapi kereskedés folyamán a búza árfolyama 3, míg a kukoricáé 2 százalékkal értékelődött le.

A szójabab novemberre szóló határidős jegyzése 1597,25 dollárcenten nyitott kedden reggel, 3,5 centtel alacsonyabban mint a hétfő esti zárója. Kedden délelőtt a szójabab legmagasabb jegyzése eddig 1609 dollárcent/véka volt.

A Goldman Sachs szakértői tegnap bejelentették, hogy az USDA pénteki jelentése még mindig túl rózsásan látja a helyzetet, és szerintük a gabonatermés további csökkenése várható.

"Az amerikai búza készletek ebben az évben eddig bővültek, jelenleg 54 millió vékával van több készleten, mint egy éve, ebből 44 millió a termésnek, 10 millió véka pedig az importnak köszönhető. Oroszországban 6 millió vékával csökkent a termés, Kazahsztánban 2 millióval. Globálisan 2 százalékos termés csökkenés van. A globális fogyasztás pedig 3,2 millióval nőtt, ez valamivel a várt szint alatt van, mondta az agrarszektor.hu-nak Länger Péter, a Solar Capital árutőzsdei kereskedője.

A legfrisebb adatok szerint a búzaimport 0,5 millióval nőtt az Európai Unióban, Dél-Koreában és Vietnámban, Izraelben és Brazíliában pedig 0,3 százalékkal. Az export az oroszoknál 4 millióval csökkent.

 

"Ma jön ki az USDA búza előrejelzése, ez részletesebb lesz, mint a pénteki USDA-elemzés, érdemes lesz rá odafigyelni. Amennyiben nem romlik tovább a termésszint, és nem lesz képes nagyobb ütemben növekedni a búza felhasználása, úgy könnyen előfordulhat, hogy innen éles trendfordító lesz megfigyelhető." - mondta Länger Péter.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?