Amalgerol® Protect Pack - a gombafaló bacik

Amalgerol® Protect Pack - a gombafaló bacik (x)

agrarszektor.hu
Az Amalgerol Protect Pack alkalmazása csökkenti a talajból történő gombafertőzések intenzitását.

Amalgerol® Protect Pack gyűjtőcsomag: Amalgerol® növénykondícionáló készítmény (2*10 liter) + 2 liter Biofil® "B" komponens. Dózis: Amalgerol® 2-4 l/ha + Biofil® "B" komponens 0,2-0,4 l/ha. A csomag tartalma 5-10 hektár kezelésére elegendő a fertőzési nyomás figyelembevételével.

Amalgerol® Essence Protect Pack gyűjtőcsomag: Amalgerol® Essence növénykondícionáló készítmény (2*15 liter) + 3 liter Biofil® "B" komponens. Dózis: Amalgerol® Essence 3 l/ha + Biofil® Talajőr "B" komponens 0,3 l/ha. A csomag tartalma 10 hektár kezelésére elegendő és ökológiai gazdálkodásban használható.

Az Amalgerol® tápanyagot és életteret biztosít a talajbaktériumok számára, amelyek az Amalgerol® kezelés következtében erőteljes szaporodásnak indulnak. Amennyiben egy úgy baktérium fajt juttatunk a talajba, hogy ott elszaporodva különböző kedvező hatásokat érjünk el, az Amalgerol® kezelés segítségével növeljük a bejuttatott baktérium készítmény túlélési esélyeit és segítjük a felszaporodását.

A Biofil® "B" komponens hatóanyaga a Bacillus subtilis baktérium faj. A Bacillus baktériumtörzsek elsősorban a talajból fertőző növényi kórokozókat gátolják, szaporodásukat visszaszorítják. (fuzáriumok, szklerotínia, Aspergillus, Botrytis, Alternaria, Macrophomina, Rhizoctonia). Emellett növényi növekedést serkentő hatásúak. A törzsek sziderofór molekulákat termelnek, melyek a gyökérkörnyezetből megkötik a vasat vas-sziderofór formában. A gyökérkörnyezet így vashiányossá válik sok kórokozó gomba számára, mert a vas-szidorofórokat nem tudják felvenni, hasznosítani, ezáltal növekedésük, elterjedésük visszaszorul. Ugyanakkor vas-sziderofórokat növényi gyökerek képesek felvenni. A Bacillus baktériumok élettérfoglaló stratégiájuk révén is gyorsan és nagy számban képesek a gyökérfelületen megtelepedni, így gyakorlatilag kiszorítják onnan a kórokozó gombákat.
A Bacillus subtilis több mint hetvenféle antibiotikumot képes előállítani, így e nemzetség fajai közül a legtermelékenyebb. Az antibiotikomok a talajban csökkentik a növényeket fertőző gombák felszaporodását és fertőzését.

Fuzárium fertőzés kukorica száron
Fuzárium kukorica csövön (Fotó: Dr. Varga Zsolt)

A legtöbb baktérium készítmény hatóanyaga élő baktériumokból áll, ezért ezen termékek eltarthatósága korlátozott. A "B" komponens nem élő baktériumokat, hanem baktérium spórákat tartalmaz. A gömbölyű, vastag sejtfallal rendelkező baktérium spórák nagyon ellenállóak, így a termék eltarthatósága hűtés nélkül is 2 év. A vastag sejtfal megvédi a baktériumokat a külső hatásoktól, így ez a baktérium termék keverhető folyékony műtrágyával és növényvédő szerekkel is. A spórák csíraképességüket hosszú ideig képesek megtartani kedvezőtlen körülmények között, ugyanakkor a talajra permetezve és beforgatva, kedvező körülmények közé kerülve rohamosan csírázásnak indulnak és fölszaporodnak.

Az Amalgerol® Protect Pack és az Amalgerol® Essence Protect Pack kijuttatható a vetés előtti talajelőkészítéskor a talajra permetezve, ebben az esetben keverhető folyékony műtrágyákkal, vagy vetés után, kelés előtti gyomirtásokkal egy menetben.
Használható a növények intenzív növekedési időszakában, a növényekre permetezve. Ekkor keverhető a kombináció más, nem baktériumölő növényvédő szerekkel, levéltrágyákkal is. Ha a kijuttatás után nem dolgozzuk be a készítményt a talajba, előnyös a kijuttatást egy csapadékos időszakot megelőzően elvégezni, hogy az eső a készítményeket bemossa a talajba.
Mindkét készítmény használható minden szántóföldi és kertészeti kultúrában az egészséges talaj megőrzésére.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?