Amalgerol® Starter - az erős kezdés

Amalgerol® Starter - az erős kezdés (x)

agrarszektor.hu
Az Amalgerol Starter serkenti a gyökérfejlődést és biztosítja a kezdeti tápanyagokat a növény számára.

A növények optimális fejlődésének, megfelelő kondíciójának, ellenálló képességének alapfeltétele a harmonikus tápláltsági állapot. Sokszor halljuk szakemberek körében, hogy "Kinőtt a foga alól.", amikor egy fiatal növényállományt a gyors és egyöntetű fejlődésének köszönhetően, már nem tudják a kártevők számottevően károsítani. Egy vontatott, egyenetlen kelésű növényállományban nem csak a kártevők, hanem ezen időszakban fellépő aszályos periódus vagy hirtelen kialakult belvíz is nagyobb kárt okoz, mint egy gyorsan és egyöntetűen fejlődő állományban. 

A vetéssel egy menetben a maghoz szórt mikrogranulált startertrágya a növények egyedfejlődésének legkritikusabb szakaszában, csírázáskor biztosítja a fiatalkori fejlődéshez legszükségesebb tápelemeket. A startertrágyázás elsődleges célja a gyors kelés és az erőteljes gyökérnövekedés biztosítása az egyedfejlődés kezdeti szakaszában azáltal, hogy a kezdeti fejlődéshez megfelelő mennyiségű tápanyagot, elsősorban könnyen felvehető foszfort biztosítunk a csírázó növénynek. Ha a könnyen felvehető tápanyagokat tartalmazó műtrágya nem a csírázó mag közvetlen környezetében van, a starterhatás nem érvényesül. Ennek érdekében a műtrágyát az elvetett maggal egy sorba mikrogranulátum adapterrel kell kijuttatni. Az Amalgerol® új szilárd fejlesztése az Amalgerol® Starter mikrogranulált starter műtrágya. Az Amalgerol® Starter megfelelő arányban tartalmazza a növények kezdeti fejlődéséhez szükséges tápelemeket. A gyors gyökér képződést elősegíti a magas, könnyen felvehető foszfor, cink és kén tartalma. Magas kálium tartalma javítja a sejtek áteresztő képességét, amely elősegíti a nitrogén megfelelő beépülését és ezáltal a növények számára nélkülözhetetlen esszenciális aminosavak képződését. Az Amalgerol® Starter (4% N; 24% P2O5; 2% K2O; 1,25% S; 2% Zn; 5% Amalgerol® Essence) különlegessége, hogy 5%-os keverék arányban tartalmazza az Amalgerol® Essence mikrogranulált formulációját, amely hígítatlanul 100%-ban van jelen a termékben elősegítve a talaj mikrobiológiai életét, a tápanyag feltáródást és ezáltal a növény fejlődését. Különleges tulajdonsága, hogy a növények biokémiai folyamataihoz nélkülözhetetlen esszenciális aminosavakat tartalmaz. Ennek köszönhetően a növénynek nem kell külön energiát, tápanyagot, vizet mozgósítania az előállításukhoz, ezért az így megmaradt energia a növények ellenálló képességének, termés mennyiségének és minőségének növelésére fordítódik.

Az Amalgerol® Starter-ben a tápelemeket tartalmazó mikrogranulált műtrágya mellett fajsúly egalizálással (homogenitás) az Amalgerol® Essence mikrogranulált formulációja van jelen a 20 kg-os kiszerelésben. Az Amalgerol® Starter dózisa: 10-20 kg/ha.

Az Amalgerol® Starter egy biológiai hatékonyságú mikrogranulált startertrágya. Ebben a szegmensben az egyetlen termék, amely Amalgerol®-t tartalmaz. Emiatt az Amalgerol® Starter alkalmazásával minden olyan talajhatás érvényesül, amelyeket az Amalgerol® esetében már tapasztalhatunk. Sőt az Amalgerol®-t Essence-ben található aminosavak tovább fokozzák a hatékonyságot.

 

 

 

 

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?