Amerikai gigacégek fúziója: sok mindent beáldoz a DuPont

agrarszektor.hu
A növényvédő szereket gyártó FMC-vel kötött csereüzletet az amerikai DuPont, amely egy másik óriásvállalattal, a Dow Chemicallal készül "házasságra", létrehozva a világ legnagyobb vegyipari konszernjét. A mostani megegyezésre az Európai Bizottság előírásai miatt volt szükség, amely részben bizonyos ágazatok leépítéséhez kötötte a tervezett gigafúzió engedélyezését. A DuPont elveszíti rovar- és gyomirtó portfóliója, valamint K+F kapacitásai egy részét, cserébe viszont megkapja az FMC Health and Nutrition ágazatát, illetve tekintélyes mennyiségű készpénzt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A csereüzlet értelmében a DuPont 1,2 milliárd dollár készpénzért és az FMC Health and Nutrition ágazatáért átadja a másik félnek bizonyos rovar-, illetve gyomirtó portfólióját, valamint globális növényvédelmi kutató-fejlesztő kapacitásának egy számottevő részét. Az üzlet az Európai Bizottságnak a Dow Chemical-DuPont fúzióval kapcsolatos előírásaival áll összhangban.

A tranzakció révén az FMC Agricultural Solutions a világ ötödik legnagyobb növényvédőszer-gyártó vállalatává válik, évi 3,8 milliárd dolláros becsült forgalommal. A cég birtokába kerülnek a Rynaxypyr, Cyazypyr és Indoxacarb hatóanyagok, amelyek az új tulajdonos szerint már idén 1 milliárd dolláros forgalmat generálnak számukra.

A gyomirtók terén kilenc aktív összetevőhöz jutnak, de értékes szerzemény a K+F részleg is, amelyre a DuPont eddig évente 300 millió dollárt költött. Az FMC 8 kutató-fejlesztő központja és 340 szakembere mellé így 15 új létesítmény, valamint 470 alkalmazott sorakozik fel, megduplázva az eddigi kapacitásokat. Az üzletkötés hírére az FMC részvényei 17 százalékkal, hároméves magasságba emelkedtek, míg a DuPont és Dow papírjai kis mértékben estek.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?