2020. október 25. vasárnap Blanka, Bianka

Hírek - Növény

Átalakul az élelmiszerlánc-felügyelet finanszírozása

Átalakul a jövő év közepétől az élelmiszerlánc-felügyelet finanszírozása, a szakemberek általi elavultnak ítélt rendszert felváltja egy másik, amely figyelembe veszi a megváltozott viszonyokat - jelentette be Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten egy szakmai konferencián.
 
 

Az állategészségügyi aktualitásokkal foglalkozó fórumon - amelyet a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Magyar Állatorvosi Kamara szervezett - a helyettes államtitkár arról beszélt, hogy a finanszírozásban a jövőben a kereskedelemnek nagyobb szerepet kell vállalnia, mert az eddigi terheket viselő húsipar és állattenyésztés már kisebb kockázatú mint korábban. Ezért át kell alakítani a finanszírozás terheinek megosztását.

Így korábban a finanszírozáshoz a húsipar 47, az állattenyésztés mintegy 14, a kereskedelem pedig 18 százalékban járult hozzá. Ez az újrendszerben jelentősen eltolódik a kereskedelem felé 53 százalékkal, míg a húsipar 15, az állattenyésztés pedig 4 százalékkal részesedig a felügyeleti rendszer finanszírozásából a jövőben.

forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu