Az internet buktatta le a gyanús mérgeket - Így razziáztak (videó)

agrarszektor.hu
Internetes próbavásárlással buktatott le ismeretlen származású növényvédő szereket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A nagykereskedőknél végzett ellenőrzések nyomán pedig olyan termékek értékesítését tiltották be, amelyeknek nem volt érvényes forgalmazási engedélyük és felhasználhatósági idejük is lejárt.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Razziázott a hazai növényvédő szer piacon a tavaszi növényvédelmi munkálatok megkezdése előtt a Nébih. Egyrészt internetes próbavásárlásokat hajtottak végre, másrészt nagykereskedők logisztikai raktáraiban tartottak ellenőrizéseket. A razzia nyomán mintegy 4,5 tonna termék lefoglalását rendelték el.

Az internetes próbavásárlások után az ellenőrök azonnali hatállyal elrendelték 50 kilogramm nem nyomon követhető növényvédő szer lefoglalását, az eljárásokkal pedig több százezer forint bírságot szabtak ki. A növényvédő szer nagykereskedőknél tartott ellenőrzésekkel pedig több száz lejárt felhasználhatósági idejű, érvényes forgalomba hozatali és felhasználási engedéllyel nem rendelkező termék forgalmi tiltását rendelték el.

Az egyik telephelyen 10-15 cm magasságban állt a talajvíz abban a pincehelyiségben, amelyben a növényvédő szereket tárolták, így jelentősen sérült a termékek csomagolása - közölte a Nébih. Az eljárásokkal kiszabott bírság várható mértéke több millió forint lesz.

Az ellenőrzésekről ez a videó számol be.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?