2020. október 26. hétfő Dömötör

Hírek - Növény

Behozta lemaradását az időjárás: jó úton halad az aratás az országban

Napokon belül befejeződhet az árpa betakarítása, az első adatok szerint pedig hektáronként akár 7-7,5 tonna hozammal is számolhatnak a gazdák. A búza szempontjából fontos lenne a minél több napsütés, ugyanakkor a mostani ideális időjárási körülmények azt eredményezhetik, hogy utoléri magát az aratási folyamat, ami a sok eső miatt idén később kezdődött.
 
 

A nagy esőzések miatt idén két hetet csúszott az aratás, a mostani ideális időjárási körülmények miatt azonban utolérheti magát a betakarítás folyamat - mondta Halmos Gábor, a Concordia Közraktár Zrt. vezérigazgatója az InforRádiónak. Az aratás idén is az árpával kezdődött, és ha minden az eddigiek szerint folytatódik, akkor napokon belül be is fejeződhet. Az első adatok szerint idén lényegesen jobb hozamra van kilátás a tavalyihoz képest, hektáronként ugyanis akár 7-7,5 tonna termésátlaggal is számolhatnak a gazdák. Úgy tűnik a minőséggel sem lesz probléma, habár műszeres mérések még nem történtek - tette hozzá a vezérigazgató.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A búzának most sok napsütésre lenne szüksége, az árpa betakarítása után ugyanis ezzel folytatódik a betakarítás. Az elmúlt hetekre ugyanakkor nem lehetett panasz, és úgy néz ki, jó esély van a jó minőségre és a magas sikértartalomra - emelte ki Halmos Gábor.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu