Bekeményít az időjárás: durva szél, ónos eső és sűrű köd miatt adtak ki riasztást

Bekeményít az időjárás: durva szél, ónos eső és sűrű köd miatt adtak ki riasztást

MTI
Sok csapadékra, ónos esőre, valamint ködre és erős szélre is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Emiatt több megyére is kiadták a riasztást keddre, mutatjuk melyek ezek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Figyelmeztetésükben azt írták, hogy a kedd reggeli órákban nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, kedd éjfélig két hullámban többfelé várható csapadék az országban. Az ország nagy részén eső várható, de az Északi-középhegység térségében, elsősorban a kedd délutánig tartó időszakban döntően havazás, havas eső lehet a jellemző, illetve a reggeli órákban kisebb területen inkább a középső országrész északi részén átmeneti ónos eső sem zárható ki. Az ónos eső veszélye miatt a fővárosra, valamint Pest, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az Északi-középhegység tágabb környezetében síkvidéken előreláthatólag kedd délig akár 2 centiméter, az Északi-középhegység északi részén az északi határ közelében előreláthatólag kedd délutánig 2-5 centiméter, a hegyvidéki területeken 5 centiméter feletti hó hullhat. Kedd este délnyugaton nem zárható ki átmeneti havazás.

Kitértek arra is, hogy kedd délután, este a hidegfront mentén a Dunántúlon helyenként 65-70 kilométer/óra körüli széllökések kísérhetik az északnyugati szelet, illetve a Dunántúlon (délnyugaton) villámlás sem zárható ki. Az erős szél miatt Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést keddre. Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 11 fok között várható, de északkeleten hidegebb lesz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?