Betelt a pohár! - 50 centi mélyen átázott a föld

agrarszektor.hu
Se kalászvédelmet, se gyomirtást nem lehet végezni, vagy legalábbis annak erős kockázatával, hogy bent ragadunk a sárban. Hatalmas árkokat húznak, taposnak, csúszkálnak ki maguk alatt a gépek. De ha csak egy napot is száradt a föld, már mindenki kint van, hogy a permetezés esélyeit latolgassa.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint már 50 centi mélyen átázott az ország, szó szerint tocsogunk a vízben. Még a Nyírségben is csak bajosan tudták elültetni a dohánypalantákat, pedig ott aztán gyorsan szárad a homok. Így fest most a helyzet az országban. A felső 20 centi pedig mindenütt járhatatlan a gépek számára.

Az utóbbi időben nemcsak a csapadék sok, hanem meleg is van, kifejezetten gombaveszélyessé vált az időjárás, ami a kalászvédelmet teszi égetően sürgőssé, emellett lendületesen fejlődnek a gyomok is. Mostanra már-már elfeledtük, hogy egy héttel ezelőtt még milyen hideg volt. A kukorica azonban még mindig magán hordozza a fázós szezonkezdet nyomait. Ezt érzékelteti egy térképen az OMSZ, ahol az látható, hogy a sokéves átlagnál mennyivel kevesebb meleg érte idén a növényt. Mondanunk sem kell, hogy a gyom és a kukorica versenyében az előbbi viselte jobban az eddigi időjárást.

EZ IS ÉRDEKELHET
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?