Bika piaci hangulatban várják a befektetők az USDA-jelentést

agrarszektor.hu
Már tegnap is lázban égtek a befektetők a mai USDA-jelentéstől, így például a kukorica decemberi jegyzése csütörtökön rekordot döntött. A Solar Capital üzletkötője középtávon továbbra is a gabonaárak emelkedését várja, de már nem olyan meredeken.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

817,5 centen nyitott pénteken reggel a kukorica határidős jegyzése, 1,15 dollárcenttel alacsonyabban, mint amennyin csütörtök este zárt. Pénteken délig egészen a 825-ös szintekig mentek el a jegyzések.

A búza szeptemberre szóló határidős jegyzése 912,75 centen nyitott pénteken reggel, és 913 centen zárt csütörtökön este. Pénteken délig a legmagasabb jegyzések 918,5 dollárcentig mentek el.

A szójabab 1628,5 dollárcenten nyitott péntek reggel. Péntek délelőtt a szójabab legmagasabb jegyzése eddig 1590, 75 dollárcent/véka volt.

Csütörtökön a Chicagói Árutőzsdén 3 százalékot emelkedett a szójabab ára, a kukorica pedig rekordmagasságot döntött a decemberi jegyzésében. A Londoni Árutőzsdén pedig a búza novemberi határidős jegyzései szöktek a magasba.

Tegnap az áremelkedést már a mai USDA-előrejelzéssel kapcsolatban táplált várakozások hajtották. A kérdés az, hogy az USDA által kiadott pénteki globális gabonatermés-előrejelzést tartalmazó jelentést - ami a termésmennyiség bizonyos százalékú visszaesését tartalmazza majd - mennyire árazza be a piac, írta az agrimoney.com internetes mezőgazdasági portál.

A befektetők 127 véka/hektár-os termémennyiség-előrejelzést várnak a kukorica esetében, ami 19 vékával lenne kevesebb, mint a múlt havi előrejelzés. A nagyon rossz kilátások pedig már csak azért is valószínűek, mivel a délkelet amerikai területek betakarításairól érkezett hírek szerint a termésmennyiség minden előzetes negatív várakozást alulmúl.

A héten a búza 883 centről a jelenlegi 916 centre emelkedett,a kukorica esetében 803 centről emelkedtünk 823 centre,a szója pedig 1606 centről emelkedett 1651 centig, mondta Länger Péter, a Solar Capital Zrt. árutőzsdei üzletkötője.

"A héten már csak a mai USDA jelentések vannak, emiatt mára mozgalmasabb napot várunk, míg a jövő héten búzariportot kapunk az USDA-tól, ami a készletadatokat, termés várható mennyiségét, az export kilátásokat foglalja magában, ez egész pontosan augusztus 14.-én fog megjelenni, magyar idő szerint 15 órakor." - mondat az üzletkötő.

Középtávon még továbbra is emelkedést várnak Länger Péter szerint, de már nem olyan meredeken, mint az elmúlt két és fél hónapban. "A búza esetében 940 centet várok, szeptemberig, kukoricánál 850-855 centig várom az árszintet, míg a szójánál stagnálást, inkább, és 1600-1680 közötti sávozást vetítek előre." - tette hozzá.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?