Borúra derű: mínuszokkal indít a hétvége, de végre lesz napsütés is

Borúra derű: mínuszokkal indít a hétvége, de végre lesz napsütés is

MTI
Sok napsütés várható a hétvégén, legfeljebb néhol lehet egy-egy futó zápor. Napközben jellemzően 15 Celsius-fok körül alakulnak a csúcsértékek, de hajnalban néhol mínuszokra is készülni kell - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Pénteken napos idő várható, legfeljebb az ország északkeleti negyedében alakulhat ki néhány futó zápor. A szél élénk, a Dunántúl északi részein és a főváros tágabb környezetében erős lehet. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, fagyra főként az Északi-középhegységben van esély. Délután 13-17 fokig melegszik a levegő.

Szombaton sok lesz a napsütés, legfeljebb az északkeleti határ közelében fordulhat elő egy-egy jelentéktelen futó zápor. Hajnalban mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, a fagyzugokban lehet gyenge fagy. A legmagasabb hőmérséklet 12-18 fok között valószínű.

Vasárnap az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de sok helyen erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, helyenként - nagyobb eséllyel az északkeleti megyékben - előfordulhat zápor. A szél sokfelé élénk, néhol időnként erős lesz. A minimumok mínusz 2 és plusz 5, a maximumértékek 13-19 fok között alakulnak, északkeleten lesz hűvösebb, délnyugaton enyhébb az idő - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 11:33