Borúra ború: inkább csapadékos, mint hideg napok jönnek

MTI
A jövő héten csapadékosabb időjárás várható, amelynek során jellemzően esőre kell számítani, de az északi hegyekben hó is eshet. Lehűlésre egyelőre még nem kell készülni, a maximumok fagypont felett alakulnak, néhol 10 fok közeli értékek is lehetnek, derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfőn országszerte többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, egyre több helyen kell számítani esőre. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 10 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

Kedden a nap első felében még többfelé várható eső, az északkeleti határvidék környékén hajnaltájt esetleg ónos eső is előfordulhat. A tartós csapadék megszűnését követően már csak néhol fordulhat elő futó zápor, illetve a hegyekben hózápor. A szél nagy területen megerősödik, és elsősorban a Dunántúlon fog viharossá fokozódni. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 6, napközben plusz 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda hajnalban foltokban átmeneti köd képződhet, napközben általában több órára kisüt a nap, csapadék már nem valószínű. Már csak helyenként erősödhet meg a szél, az is elsősorban Sopron környékén. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és plusz 3, a maximumhőmérséklet plusz 3 és 8 fok között lesz valószínű.

Csütörtökön mindenütt be fog borulni az ég, egyre több helyen várható csapadék. Zömmel eső valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység területén, valamint a Nyugat-Dunántúlon havas eső, hó is hullhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 6 fok között valószínűsíthető.

Pénteken is több helyen várható eső, de az Északi-középhegységben havas esőre, hóra is van esély. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3, napközben plusz 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton is többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás többfelé esővel, de az Északi-középhegységben akár havas eső, hó is lehet. Többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a maximumhőmérséklet plusz 2 és 7 fok között valószínű.

Vasárnap szakadozik, csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kisüt a nap. Néhol fordulhat csak elő eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és 8 fok között alakul.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?