Bővít az egyik leggazdagabb magyar: milliárdokból épít takarmánygyártót

MTI
Magyarországon egyedülálló takarmánygyártó üzemet létesít a Claessens cégcsoport a Somogy megyei Böhönye-Terebezdpusztán. Az üzem 2020 nyarára fog felépülni, kapacitását tekintve pedig évi 100 ezer tonna lesz.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

1,24 milliárd forint kormányzati támogatással, össszesen 3,1 milliárd forintból létesül új takarmánygyártó üzem a Somogy megyei Böhönye Terebezdpuszta településrészén. Az üzemet a Claessens cégcsoport érdekeltségébe tartozó TBZ Táp Kft. jegyzi. Az üzem kapacitása évi 100 ezer tonna lesz, amelynek nagy részét saját állataik nevelésére használják majd fel, mondta el Claessens Péter, a cégcsoport egyik tulajdonosa. A fejlesztéssel a cég alkalmazottainak száma 50 fővel fog nőni, 250-ről 300-ra. Claessens Péter azt is elárulta, hogy a beruházás azért is egyedülálló Magyarországon, mert egy olyan technológiát fog megvalósítani, amely lehetővé teszi a nyers kukorica feldolgozását, ezáltal jelentős energia-megtakarítást jelent a cégnek, valamint csökkenti annak ökológiai lábnyomát is.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

EZ IS ÉRDEKELHET

A szarvasmarha-tartással, tejtermeléssel, sertéstenyésztéssel és -hízlalással, növénytermesztéssel foglalkozó Claessens cégcsoport idén tavasszal jelentette be, hogy hatalmas sertéstelepet létesítenek Böhönyén. A sertés- és tehénállományuk fenntartásához fenntartásához szükséges takarmányt saját szántóföldjükön termelik, illetve a környékbeli gazdáktól vásárolják fel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?