2019. október 21. hétfő Orsolya

Hírek - Növény

Bővülő exportfinanszírozás segíti a vidéket

A hazai cégek bővülő exportfinanszírozása mellett az Exim Bank a regionális gazdaságokat is mozgásba tudja hozni kedvező hiteleivel, ami a hátrányos helyzetű Békés megyének és Gyulának érdemi segítséget jelent - mondta a Magyar Export-Import Bank Zrt. és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. vezérigazgatója kedden Gyulán, a békés megyei vállalkozóknak rendezett fórum előtt, sajtótájékoztatón.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Nátrán Roland kiemelte, a bank rendelkezik azokkal a mandátumokkal az EU keretein belül, ami kedvezményes, kamattámogatott kölcsönök nyújtását teszi lehetővé a Magyarországon működő, export-import tevékenységgel foglalkozó társaságok részére. A vezérigazgató rámutatott arra: az export finanszírozásról szóló törvénymódosítással az Exim Bank a gazdaságpolitika egyik kulcsszereplője lett. Az export élénkítése növeli a foglalkoztatást, a bővülő termelés többletbevételt jelent az államnak és az önkormányzatnak.

Nátrán Roland az új banki szolgáltatások közül kiemelte az újonnan letelepülő, exporttermelő cégek kedvezményes finanszírozását, amivel a felzárkóztatásra szoruló térségekbe lehet befektetőket csábítani. A vezérigazgató elmondta: Gyula polgármesterével, Görgényi Ernővel arról tárgyaltak, hogy az Exim Bank kedvező feltételekkel nyújt hitelt a Gyulára települő, exportra termelő, kapacitást építő és működtető befektetők részére. Gyula és Békés megye térségeiből a román, az ukrán piacra, valamint egyéb nemzetközi exportpiacokra lehet termelni, s a helyi beszállítók kedvezményes finanszírozása szintén ösztönzi a nagyberuházások letelepedését.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu