Bővülő exportfinanszírozás segíti a vidéket

agrarszektor.hu
A hazai cégek bővülő exportfinanszírozása mellett az Exim Bank a regionális gazdaságokat is mozgásba tudja hozni kedvező hiteleivel, ami a hátrányos helyzetű Békés megyének és Gyulának érdemi segítséget jelent - mondta a Magyar Export-Import Bank Zrt. és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. vezérigazgatója kedden Gyulán, a békés megyei vállalkozóknak rendezett fórum előtt, sajtótájékoztatón.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Nátrán Roland kiemelte, a bank rendelkezik azokkal a mandátumokkal az EU keretein belül, ami kedvezményes, kamattámogatott kölcsönök nyújtását teszi lehetővé a Magyarországon működő, export-import tevékenységgel foglalkozó társaságok részére. A vezérigazgató rámutatott arra: az export finanszírozásról szóló törvénymódosítással az Exim Bank a gazdaságpolitika egyik kulcsszereplője lett. Az export élénkítése növeli a foglalkoztatást, a bővülő termelés többletbevételt jelent az államnak és az önkormányzatnak.

Nátrán Roland az új banki szolgáltatások közül kiemelte az újonnan letelepülő, exporttermelő cégek kedvezményes finanszírozását, amivel a felzárkóztatásra szoruló térségekbe lehet befektetőket csábítani. A vezérigazgató elmondta: Gyula polgármesterével, Görgényi Ernővel arról tárgyaltak, hogy az Exim Bank kedvező feltételekkel nyújt hitelt a Gyulára települő, exportra termelő, kapacitást építő és működtető befektetők részére. Gyula és Békés megye térségeiből a román, az ukrán piacra, valamint egyéb nemzetközi exportpiacokra lehet termelni, s a helyi beszállítók kedvezményes finanszírozása szintén ösztönzi a nagyberuházások letelepedését.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?