2020. február 26. szerda Edina

Hírek - Növény

Bővült tavaly a faktoring-finanszírozás

Az elmúlt évben a Magyar Faktoringszövetség tagszervezetei által megvásárolt követelések összértéke 878 milliárd forint volt, ami 18 százalékos növekedést jelent - mondta el Csáki Ferenc elnök a Napi Gazdaságnak.
 
 

A finanszírozási volumen átlagosan 118,5 milliárd forintra rúgott, itt a növekedés 14 százalékos volt. A növekedés motorja tavaly az új ügyfelek akvirálásából származott.

A piaci teljesítményen belül még mindig 22 százalékos szeletet hasítanak ki a forgalomból a független faktorcégek, 34 százalékot a bankok, 44 százalékot a banki faktorcégek bonyolítanak. A finanszírozási nehézségek miatt ugyanakkor 5 független társaság függesztette fel tevékenységét.

Tavaly a forgalom 90, az ügyfélszám 95 százaléka került ki a kkv-körből. Csáki szerint a kkv-k rövidlejáratú finanszírozásának 30 százalékát teszi ki a faktoringszolgáltatás.

Az elnök reményei szerint idén további 15 százalékkal növekedhet a faktoringpiac. A banki hitelkihelyezés vélhetően még csak lassabb mértékben tud majd növekedni, ez szintén a faktoring előtérbe kerülését vonhatja maga után.

A szövetség Széchenyi Növekedési Faktroingprogram terv szerint az Új Széchenyi Terv forrásaiból kaphatnának kedvezményes forrást a faktorok, amely révén rögzített feltételekkel és kedvező kamatozással lenne mód faktoring-finanszírozás nyújtani a kkv-k számára.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu