Brutális fagy tarolja le Magyarországot: sarkvidéki hideg érkezik

Brutális fagy tarolja le Magyarországot: sarkvidéki hideg érkezik

agrarszektor.hu
Csütörtökön északnyugat felől sarkvidéki levegő érkezik Magyarországra, a hidegfront miatt szelesre, hétvégén pedig egyre hidegebbre fordul az idő. Vasárnap már országszerte fagyra kell készülni, egyes helyeken akár -10 fok is lehet.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A térségünk időjárását meghatározó anticiklon középpontja csütörtöktől a Brit-szigetek fölé helyeződik, peremén északnyugat felől feltámadó széllel, kevés csapadékkal - többnyire esővel, északkeleten esetleg havas esővel - hidegfront éri el hazánkat - írja az Időkép. A front mögött előbb a magasban, majd hétvégén a talaj közeli légrétegekben is egyre hidegebb, sarkvidéki eredetű levegő érkezik többfelé erős, főként a Dunántúlon viharos északias szél kíséretében. Vasárnap hajnalban már országszerte fagyos időben lesz részünk, a fagyzugokban -10 fok közeli minimumokkal, és napközben is csak kevéssel emelkedhet fagypont fölé a hőmérséklet.

Kisebb hózáporok főként szombaton alakulhatnak ki, vasárnap már csak elvétve fordulhat elő egy-egy hózápor. A jelenlegi számítások szerint az északias áramlás a jövő héten tartósnak ígérkezhet, így a karácsonyi ünnepeket megelőző időszak a hideg, télies idő jegyében telhet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03