Brutális vihar közelít az ország felé: hatalmas széllel és jégesővel érkezik a hidegfront

Brutális vihar közelít az ország felé: hatalmas széllel és jégesővel érkezik a hidegfront

agrarszektor.hu
Szerdán úgy tűnik végre megérkezik a csapadék Magyarországra, hiszen több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Helyenként viharos széllel is számolni kell, sőt néhol jégeső kíséretével hevesebb viharok is lehetnek. A hosszú hétvégére egyre labilisabb, nedvesebb levegő érkezik fölénk, mérséklődik a meleg, sokfelé leszakadhat az ég.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nyugodtabb éjszakát követően szerdán egy érkező hidegfront előterében eleinte a Dunántúlon, majd délutántól a középső tájakon és egyre inkább keleten is intenzívebb záporok, zivatarok pattanhatnak ki - írja az Időkép. Napközben még 18-25 fokos melegre lehet számítani, a záporok, zivatarok nyomán azonban jelentősen lehűl a levegő, rövid időn belül akár 10 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet.

Forrás: Időkép

Egy-egy góc által érintett területen jelentős mennyiségű csapadék is leeshet. Az erős délnyugati szelet északnyugati légmozgás váltja. A zivatarokat heves események is kísérhetik, mint a viharos széllökések (60-80 km/óra), lokális felhőszakadás (helyenként akár 30-40 mm), apró szemű jégeső (1-2 cm).

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?