Brutális zivatar tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Brutális zivatar tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Zala megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) zivatarveszély miatt szerdára. Mint írják, esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Figyelmeztetést adott ki szerdára az OMSZ Zala megye kivételével az egész országra zivatarveszély miatt. Tájékoztatásuk szerint elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Mint írják, főként a Dunántúli- és Északi-középhegységben, az Alpokalján, illetve az Alföldön zivatarok kialakulására kell számítani. Az erősebb cellákat lokálisan intenzív csapadék, illetve apró szemű (< 1 cm) jég is kísérheti, környezetükben átmenetileg viharos (~60 km/h) lökések is lehetnek. Az esti órákban fokozatosan lecseng a zivatartevékenység.

Forrás: OMSZ

Csütörtökön napközben ismét zivatarok kialakulására kell számítani, legnagyobb számban és valószínűséggel az Északi-középhegység tágabb térségében. A legintenzívebb cellákhoz a maihoz hasonló kísérőjelenségek társulhatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02