Brutális fagy csap le az országra: akár - 13 fok is lehet a jövő héten

Brutális fagy csap le az országra: akár - 13 fok is lehet a jövő héten

MTI
A következő napokban is marad a hideg idő, a hét közepén néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. Emellett napsütésre, de olykor havazásra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfőn reggel az ország északkeleti harmadában, a Dunakanyar tágabb környezetében lehet vegyes halmazállapotú csapadék. Keleten és síkvidéken eső lesz a jellemző, de nyugat felé haladva, illetve a magasabb részeken egyre nagyobb az esélye a havas esőnek, illetve havazásnak. Délután már csak elvétve eshet. A szél megélénkül, a Dunántúlon sokfelé meg is erősödik. Hajnalban mínusz 2 és plusz 3, napközben plusz 1 és plusz 7 fok között alakul a hőmérséklet. Kedden napközben főleg a Dunántúlon hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, ugyanakkor a Tiszántúlon borult maradhat az ég és a Duna-Tisza-közén is több lehet a felhő. Csak néhol fordulhat elő szitálás, jelentéktelen hószállingózás. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. Hajnalra általában mínusz 5 és plusz 1 fok közé hűl le a levegő, de a kevésbé felhős helyeken hidegebb is lehet. A kora délutáni órákban 0 plusz 5 fok közötti értékek várhatók.

Közeleg az agrárium kihagyhatatlan csúcseseménye - Agrárszektor Konferencia december 9-10-én

Már csak néhány nap, és kezdődik az év nagy agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia. A kétnapos esemény az agrárgazdaság legaktuálisabb és legforróbb témáit vonultatja fel csaknem húsz kerekasztal-beszélgetésben és száz előadóval december 9-10-én. A rendezvényen az államigazgatási, a vállalati, a pénzügyi és a szakmai-érdekképviseleti szféra csúcsvezetőitől hangzanak el azok az információk, amelyeket a piaci szereplők felhasználhatnak jövő évi és hosszabb távú eredményes gazdálkodási döntéseikhez. Emellett a konferencia lehetőséget nyújt a kapcsolatépítésre és a networkingre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 9-10-én!

Szerdára virradóra köd képződik, amely néhol lassan oszlik fel. Az ország nagyobb részén azonban kisüthet hosszabb-rövidebb időre a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 8 és mínusz 1 fok között alakul, de a fagyzugos tájakon akár mínusz 13 fok is lehet. A csúcsértékek mínusz 1 és plusz 4 fok között várhatók. Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás. Nyugat felől csapadékzóna érkezik. Az ország keleti, délkeleti felén inkább eső eshet, északon, északnyugaton, majd az ország nyugati felén-kétharmadán nagyobb az esélye a havas esőnek, havazásnak. A szél is többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban mínusz 10 és 0 fok között, napközben 0 és plusz 7 fok között alakul a hőmérséklet. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Pénteken az ország délkeleti felén is egyre kevesebb helyen hullhat csapadék (eső, havas eső, hó, majd inkább csak hószállingózás valószínű). Szombatra virradóra köd képződhet. Napközben előfordulhat szitálás, hószállingózás, de több-kevesebb napsütés is lehet. Pénteken és szombaton is a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 9 fok között valószínű. Vasárnap is lehetnek ködfoltok. Napközben változóan felhős időre van kilátás, számottevő mennyiségű csapadéknak kicsi az esélye. A hajnali mínusz 8 és plusz 1 fok közötti értékekről délutánra 0 és plusz 6 fok közé emelkedik a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?