Durva hidegfront közelít az ország felé: szélviharral és rengeteg esővel érkezik a lehűlés

Durva hidegfront közelít az ország felé: szélviharral és rengeteg esővel érkezik a lehűlés

agrarszektor.hu
A hét közepéig tart a felmelegedés, csütörtökön ugyanis hidegfront érkezik zivatarokkal és lehűléssel. A hétvégén már többfelé kisüt majd a nap, a kialakuló gomolyfelhőkből szombaton elszórtan, vasárnap helyenként alakul ki gyenge zápor, egy-egy zivatar. Hőség nem lesz, de vasárnap már 23-29 fokig melegszik a levegő.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A hét közepéig napról-napra egyre melegebb lesz az idő, erősödik a felmelegedés, szerdán már elérhetjük a 30 fokot és a déli tájakon még csütörtökön is 30 fok közelében alakulnak a maximumok - írja az Időkép. Észak, északnyugat felől azonban hidegfront éri el a Kárpát-medencét, így a csúcshőmérséklet az ország északnyugati felén 22-26 fok között alakul.

Napközben elszórtan alakulnak ki záporok, helyenként zivatar. Északnyugatira fordul a szél és feltámad, helyenként erős lökések kísérik. Éjjel újabb csapadéktömb érkezik esővel, záporokkal. Pénteken kezdetben sokfelé számolhatunk még esővel, záporral, zivatar legfeljebb néhol északkeleten fordulhat elő. Délután északnyugat felől már csökkenni kezd a felhőzet, majd fokozatosan a keleti tájakra szorul vissza a csapadék. A Dunántúl északi felén élénk, néhol erős marad az északnyugati szél. A front megszakítja a felmelegedést, mögötte lehűl a levegő, 19-25 fok között alakul a maximum-hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55