Durva vihar csap le az országra: heves esőzések és brutális szél jöhet hétvégén

Durva vihar csap le az országra: heves esőzések és brutális szél jöhet hétvégén

MTI
Hétvégén kezdetben gomolyfelhős idő várható záporokkal, zivatarokkal, de vasárnap már sok napsütésre lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Pénteken általában gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, de kezdetben a Dunántúlon erősen felhős területek is lesznek. Több helyen várható zápor, zivatar - legnagyobb eséllyel az ország középső harmadán alakulnak ki -, és a hevesebb zivatargócokban felhőszakadás is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon megerősödik, az Alpokalján, Kisalföldön viharossá fokozódik, emellett zivatarok környezetében is lehetnek erős, viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 23-30 fok között valószínű, de nagy különbség alakulhat ki az ország keleti és nyugati része között: a Tiszántúlon akár 31-33 fok, a Nyugat-Dunántúlon viszont csupán 21-22 fok lehet.

EZ IS ÉRDEKELHET

Szombaton a Dunántúl nagy részén derült vagy gomolyfelhős, napos idő várható. A Duna vonalában, illetve a Dunától keletre erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés és helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. Az északi, északkeleti szelet erős, zivatarban néhol viharos széllökések kísérhetik. A hőmérséklet szombat hajnalban 13-18, délután 24-31 fok között alakul. Vasárnap sok napsütésre lehet számítani gomolyfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Az északi szél országszerte élénk, néhol erős lesz. A hajnali 11-18 fokról délutánra 26-31 fok közé melegszik fel a levegő vasárnap - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03