2019. július 15. hétfő Henrik, Roland

Hírek - Növény

EB: életben maradhat az állami hitelgarancia

Engedélyezte az Európai Bizottság annak a magyar állami támogatási programnak a meghosszabbítását, amelynek célja, hogy hitelgaranciák útján segítséget nyújtson a gazdasági válsággal összefüggő hitelmegszorítások miatt pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalkozások számára – adta hírül az MTI.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A program révén a hatóságok garanciát nyújthatnak a beruházási és forgóeszközhitelekhez. A bizottság pénteken bejelentett döntése alapján a program egy évvel hosszabbítható meg, vagyis a 2011. december 31-ig megkötött hitelek esetében vehető igénybe.

A testület közleménye szerint a program megfelel azoknak az állami támogatási szabályoknak, amelyeket - a gazdasági válság idején felállított rendszert szigorítva - az Európai Bizottság a múlt hónapban hozott a piaci feltételekhez való visszatérés segítése érdekében. A meghosszabbított program ugyanis a nagy cégek tőkehiteleire és már korábban nehéz helyzetben lévő cégekre nem vonatkozik.

A program eredeti - 2009-ben történt jóváhagyásakor a bizottság úgy ítélte meg, hogy a magyar szabályozás "könnyíti a vállalkozások számára a hitelhez jutást, így az üzleti beruházások és a gazdaságélénkítés ösztönzésének hatékony eszköze, és nem okoz indokolatlan versenytorzulást".

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

  Ingyenes rendezvény >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu