2020. április 6. hétfő Vilmos, Bíborka

Hírek - Növény

Egy nap alatt lehullott egy havi csapadék: ezt okozta a szerdai hidegfront

Mintegy 25-30 mm csapadék kísérte a szerdai hidegfront átvonulását az Őrségben és a Balaton környékén. Ez a mennyiség megfelel a február havi átlagos csapadékmennyiségnek, vagyis ezeken a tájakon egy nap alatt egy havi csapadék hullott le.
 
 

Változatos időjárást hozott a szerdai nap, délnyugaton a zivatarokat nagypelyhes havazás követte, helyenként a táj is kifehéredett - írja az Időkép. A hidegfront hullámvetésének köszönhetően sokfelé jelentős mennyiségű csapadék hullott, különösen az ország délnyugati felén. A Balaton környékén és az Őrségben 25-30 mm-t mértek az automaták, ez nagyjából megfelel a február havi átlagos csapadékmennyiségnek.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

Vagyis elmondható, hogy ezeken a tájakon egy nap alatt egy havi csapadék hullott le. A következő napokban is gyakran érkezik majd csapadék, ilyen nagy mennyiségre, ilyen rövid idő leforgása alatt viszont előreláthatólag nem kell számítani.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu