2021. május 7. péntek Gizella

Hírek - Növény

Egyre kevessebb állatot tartanak

Nincs jó helyzetben a hazai állattartás – derül ki az idei Általános Mezőgazdasági Összeírás előzetes adataiból, írja a heol.hu. Hiszen a szarvasmarhák, a sertések és a juhok száma is lejjebb esett a múlt félév folyamán, fontosabb haszonállataink közül egyedül a baromfifélék mennyisége növekedett, de ennek is csak a szezonalitás az oka.
 
 

A szarvasmarha esetében a visszaesés főleg a tejelő tehenek állományát érintette, emellett a teljes szarvasmarha állomány, június első napján 685 ezer volt, ami az előző évhez képest 18 ezres zuhanást jelent, ennek harmada Békés Megyében történt, ahol is 66 ezerről 60 ezerre esett vissza gazdálkodó marhaállománya.

A sertések esetében viszont nagyobb csökkenés mutatkozott ugyan ezen a szakaszon, hiszen 4%-kal, 129 ezer példánnyal volt kevesebb az előző évhez képest.

Észak-Magyarországon a baromfi 2,7 millióra esett vissza, az egy évvel korábbi 3,7 millióról, országos, ami a tojóállomány jelentős visszaesését jelenti. A juhok országos szinten pedig 1,3 millióról 1 millióra estek vissza.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu