Egyszerre csökkentek és nőttek a műtrágyaárak

agrarszektor.hu
Több mint 15 százalékkal csökkent az ammónium-nitrát ára idén júliusban az előző év hasonló időszakához képest, míg a mészammon-salétromé (MAS) hét százalékkal lett alacsonyabb az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) nemrég közzétett adatai szerint. Ezzel ellentétben a kálisó értékesítési ára tíz százalékkal nőtt júliusban az egy évvel korábbihoz képest.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Míg a kálisó és a mészammon-salétrom értékesítési ára alig változott2018 júliusában az egy hónappal korábbi árakhoz képest, addig az Agrárgazdasági Kutató Intézet közelmúltban közzétett statisztikai jelentésében szereplő többi terméké 1,4-6 százalékkal emelkedett. Ugyanakkor az egy évvel korábbi időszakhoz viszonyítva az amónium-nitrát ára 17, míg a MAS-é hét százalékkal lett alacsonyabb, a többi megfigyelt műtrágyáé ezzel szemben emelkedett. A legnagyobb árnövekedés a kálisónál volt tapasztalható, tíz százalékkal nőtt e műtrágya értékesítési ára.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, az Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. A konferencián szó lesz arról, milyen műtrágyaárakra számíthatnak a gazdálkodók, illetve milyen új termékeket és technológiákat alkalmazhatnak a termésnövelés érdekében? Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!


Az adatok szerint az egyszerű műtrágyák közé tartozó szuperfoszfát és az ammónium-nitrát eladott mennyisége 2018 júliusában elmaradt az előző havihoz képest, a szintén e kategóriába tartozó kálium-kloridé ugyanakkor növekedett. Ennek az lehet az oka, hogy nyár közepén a kálisó felhasználása növekszik, mivel a kultúrnövényekben megtalálható káliumszint nagyban meghatározza a szárazságtűrő képességet, illetve a gombabetegségekkel szembeni ellenállóságot. Az összetett műtrágyák forgalma szintén visszaesett júniushoz képest. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?