Egyszerű, de nagyszerű: remek ötlettel rukkolt elő egy fenyőfatermelő

agrarszektor.hu
Egy angliai karácsonyfa-termelő farm rendkívüli lépésre szánta el magát: azok, akik idén igazi fenyőfát vásároltak az ünnepekre, januárban díjmentesen leadhatják a fákat a Somerset megyei Langford Budville-ben található a Langford Lakes Christmas Tree Farmon, ahol azok újrahasznosításra kerülnek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nick Hendy, a Langford Lakes Christmas Tree Farm tulajdonosa elmondta, hogy akik 2020. január 3-a és 22-e között elviszik hozzájuk az idei karácsonyfájukat, azoknak ingyen felaprítják azt, írta meg a Bridgwater Mercury. Nick Hendy elmondta, hogy az országban számos olyan telep van, ahol újrahasznosítják a díszektől megszabadított valódi fenyőfákat, de ha valaki nem tudja elvinni a sajátját egy ilyen helyre, akkor náluk is megszabadulhat a fenyőjétől a fenti időszakban.

A farmon ki fognak alakítani egy területet, ahol ott lehet hagyni a fenyőket, ők pedig fel fogják azt aprítani, komposztálni fogják és mulcsot készítenek majd belőle. Ez az organikus talajjavító is ingyen elvihető lesz, így az emberek tulajdonképpen a saját karácsonyfájukkal javíthatják majd a kertjeik talaját.

Kép forrása: Getty Images
A mulcs kiválóan használható a virágágyásokban, ugyanis nem engedi kinőni a gyomnövényeket, valamint megköti a talajmenti nedvességet, ezáltal nedvesen és melegen tartja a talajt a szárazabb időszakokban is

 - mondta Nick Hendy.

Nick Hendy azt kéri mindenkitől, aki szeretne mulcsot vinni a kertjébe, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot, és egyeztessék le, mikor jönnének a talajjavítóért.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?