2021. május 7. péntek Gizella

Hírek - Növény

Egyszerű, de nagyszerű: remek ötlettel rukkolt elő egy fenyőfatermelő

Egy angliai karácsonyfa-termelő farm rendkívüli lépésre szánta el magát: azok, akik idén igazi fenyőfát vásároltak az ünnepekre, januárban díjmentesen leadhatják a fákat a Somerset megyei Langford Budville-ben található a Langford Lakes Christmas Tree Farmon, ahol azok újrahasznosításra kerülnek.
 
 

Nick Hendy, a Langford Lakes Christmas Tree Farm tulajdonosa elmondta, hogy akik 2020. január 3-a és 22-e között elviszik hozzájuk az idei karácsonyfájukat, azoknak ingyen felaprítják azt, írta meg a Bridgwater Mercury. Nick Hendy elmondta, hogy az országban számos olyan telep van, ahol újrahasznosítják a díszektől megszabadított valódi fenyőfákat, de ha valaki nem tudja elvinni a sajátját egy ilyen helyre, akkor náluk is megszabadulhat a fenyőjétől a fenti időszakban.

A farmon ki fognak alakítani egy területet, ahol ott lehet hagyni a fenyőket, ők pedig fel fogják azt aprítani, komposztálni fogják és mulcsot készítenek majd belőle. Ez az organikus talajjavító is ingyen elvihető lesz, így az emberek tulajdonképpen a saját karácsonyfájukkal javíthatják majd a kertjeik talaját.

Kép forrása: Getty Images
A mulcs kiválóan használható a virágágyásokban, ugyanis nem engedi kinőni a gyomnövényeket, valamint megköti a talajmenti nedvességet, ezáltal nedvesen és melegen tartja a talajt a szárazabb időszakokban is

 – mondta Nick Hendy.

Nick Hendy azt kéri mindenkitől, aki szeretne mulcsot vinni a kertjébe, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot, és egyeztessék le, mikor jönnének a talajjavítóért.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu